Algemene voorwaardenOmdat ik niet wil dat je achteraf voor verrassingen komt te staan, verzoek ik je vriendelijk mijn algemene voorwaarden te lezen, alvorens je een fotoshoot bij mij boekt.

Definities:

Fotograaf:
Mandy van der Plas

Opdrachtgever:
de persoon of personen waarmee de fotograaf de overeenkomst gesloten heeft, tevens de aanvaarder van deze algemene voorwaarden.


1. De fotograaf fotografeert met name op een (buiten)locatie. Dat betekent dat je te maken hebt met weersomstandigheden. Bewolking of zo nu en dan een bui is geen reden om de fotoshoot te verzetten. Uiteraard geldt dit wel voor flinke regen of wind.

2. Kan de fotoshoot om welke reden dan ook vanuit de opdrachtgever niet doorgaan, dan wordt dit minimaal 48 uur van te voren schriftelijk kenbaar gemaakt. De fotograaf en opdrachtgever plannen zonder meerkosten een nieuw moment in.

3. Bestanden worden nabewerkt en digitaal geleverd in hoge resolutie. Er worden geen onbewerkte foto's verstrekt door de fotograaf.

4. De fotograaf maakt zelf een selectie uit de gemaakte foto's en bewerkt deze. De opdrachtgever heeft de mogelijkheden de bestanden te bekijken in een online gallerij waaruit een keuze gemaakt kan worden. De bestanden worden vervolgens digitaal geleverd.

5. Na ontvangst van de bestanden, heeft de opdrachtgever enkel gebruiksrecht. De bestanden mogen zonder vooraf schriftelijke toestemming niet gebruikt worden voor zakelijke doeleinden en publicaties elders. (tijdschrift o.i.d.)

5. De fotograaf behoudt altijd het auteursrecht. Het aanpassen en opnieuw bewerken van de bestanden is daarom niet toegestaan.

6. Voor het gebruik van de bestanden op social media kanalen wordt naamsvermeldingen van de fotograaf erg gewaardeerd.

7. De fotograaf kan de gemaakte foto's gebruiken voor haar website, social media kanalen en ander promotiemateriaal. Indien de opdrachtgever hier bezwaar tegen heeft wordt dit voorafgaande aan de fotoshoot schriftelijk vastgelegd.

8. De fotograaf is niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte bestanden. De opdrachtgever zorgt zelf voor een eigen back-up. De geselecteerde én bewerkte foto's worden maximaal 1 jaar bewaard door de fotograaf.

9. De fotograaf is niet aansprakelijk voor schade welke is ontstaan tijdens de fotoshoot, zoals kleding, accessoires of attributen.

10. Voorafgaand aan de fotoshoot ontvangt de opdrachtgever een offerte van de fotograaf. Deze wordt schriftelijk bevestigd. Een week voorafgaand aan de fotoshoot wordt een aanbetaling van 50% door de opdrachtgever voldaan aan de fotograaf. De overige 50% wordt binnen een week na de fotoshoot voldaan.